Respawn party Advertentie


BLIJF OP DE HOOGTE

Meld je hieronder aan.

RESPAWN THE LAN-PARTY

Respawn 2018 is een initiatief van mij met Achtong om een 90’s en Zero’s LAN-party te organiseren. Wanneer er genoeg aanmeldingen zijn gaan we twee dagen lang even nostalgisch kneiterhard gamen. Want, vroeger was alles beter! Er werd voor je gekookt, je kleren werden gewassen en gamen was een stuk eenvoudiger. Damn!, wat klinkt ik ouderwets maar, ik ben de 30 gepasseerd en dan krijg je dat. Dan kom je erachter dat vroeger alles beter was. Begrijp me niet verkeerd want ik lik mijn vingers ook af bij de nieuwe generatie spellen. Die zijn momenteel van zulke hoge kwaliteit dat ze nog amper van de werkelijkheid te onderscheiden zijn. Daarbij zitten de verhaallijnen ook nog eens beter in elkaar dan menig boek. Maar toch blaas ik af en toe het stof van mijn oude vertrouwde NES (Nintendo Entertainment System). Je kent hem vast wel die ouwe grijze bak waar je Mario 3 en Duck Hunt op speelde. Dat is geweldig nostalgisch met zo’n verpauperde controller wat voor mij nog steeds een “kastje” heet. Voor de mensen die deze spelsystemen kennen, jullie weten waar ik het over heb. Hoe het allemaal zo lekker praktisch werkte. Als je spel het niet deed, cartridge eruit en even blazen. Dan ging dat ding, stofvrij met de juiste lading spuug zo het apparaat weer in en spelen maar.  Zo deden we dat vroegah, “Good Times”.

 Verzamel foto van Red Alert 2, Diablo 2, Battlefield 2 en Counterstrike


NIEWERWETS GAMEN

Nu zijn veel van deze games verhuist naar je smartphone of tablet. Waar je ze gratis kunt downloaden en een paar minuutjes kunt spelen. Deze hadden we vroeger ook maar toen heten ze Demo’s. CD’tjes die je bij een gameshop kreeg om even te proeven van wat eraan zat te komen. Bij de huidige generatie mag je ook even proeven maar kan je op een bepaald punt niet verder want dan moet je gaan betalen. Ik heb het hier over de wonderlijke wereld van de freemium games. Kleine uitgekauwde kut spelletjes die je verslaafd maken om toch dat ene onderdeel nog te halen. Want je digitale buurman heeft die ook maar dan de kleine variant. Dus moet jij wel mee, want jouw tuin, kasteel, stad, draak enz. moet echt wel beter zijn. Deze nare bende zorgt voor verslaving en ongelukkige mensen. Dit vind ik zo jammer, want vroeger werden er spelletjes ontwikkeld om even lekker te ontspannen door boze lopende paddenstoelen te pletten. Kunnen we maar weer terug naar die tijd…

RESPAWN PARTY 2018

Gelukkig beginnen steeds meer leveranciers waaronder Ubisoft en EA, de oude spellen gratis online aan te bieden. Zodat iedereen hun jeugd kan herleven. Ik zou daarom een meeting willen organiseren waar we met veel mensen lekker ouderwets kunnen gamen. Gewoon in een grote zaal met tafels en stoelen 48 uur lang gamen. Dit concept bestaat al, dus gooi ik er een nieuwerwetse twist aan. We maken er een 90’s en Zero’s LAN-party van. Gewoon lekker met zijn allen ouderwets gamen met spellen van vroeger. Wie doet er mee?! Als we genoeg mensen (150) bij elkaar kunnen krijgen zal ik het idee ingang zetten. Wil je mee doen, meld je dan hieronder aan om op de hoogte te blijven en deel dit met iedereen die ook mee wil doen.

 


BLIJF OP DE HOOGTE

Meld je hieronder aan.

 Verzamel foto van OPEN-ttd en Stronghold cursaders